idén med Fabrik

I mer än 700 år har krogen fungerat som en katalysator för vårt behov av social samhörighet. På medeltiden träffades och umgicks svenskarna på ölbodar, tavernor, värdshus och vinkällare. Under 1800-talet var traktörställen, kaffehus, och brännvinskrogar de givna samlingspunkterna. I början av 1900-talet kom bolagsrestaurangerna, stadshotellen och ölkaféerna.

Idag är det kort och gott ”restaurangen” – med alla dess etniska och konceptuella varianter – som är det dominerande uteätarstället. Mötet mellan människor är inte längre det centrala. En restaurangs dragningskraft handlar inte så mycket om trivsel och samvaro, utan mer om att locka med mer eller mindre unika mat- och dryckesupplevelser. Den ursprungliga idén med att träffas och umgås utanför hemmets väggar har kommit i skymundan.

Det vill vi ändra på! Med Fabrik vill vi skapa en mötesplats där gästerna är minst lika viktiga som maten och drycken. En plats dit man också kommer för att bli sedd, bekräftad och ompysslad. Där miljön och atmosfären är varm, trygg och tillåtande och uppmuntrar till samtal och diskussioner. Helt enkelt ett offentligt rum som får folk att må bra och komma närmare varandra.

För handen på hjärtat, vad mer behöver vi än mat, dryck och kärlek?