Att kunna njuta av god mat och dryck på en restaurang ska inte vara förbehållet de med tjocka plånböcker.
För oss är ”fantastiskt gott” smakupplevelsen vi alltid strävar efter. Presentationen är viktig, men om inte smaken sitter där, spelar det ingen roll hur snygg maten ser ut på tallriken.
• Vi köper in hela oxdjur, ett eller två i taget.
• Vi detaljstyckar allt kött själva.
• Av ben och parurer gör vi lamm-, gris-, kyckling- och oxfonder, som vi sedan kokar ner till skyer.
• Av fiskben och skrov gör vi fisksås.
• Vi fermenterar och gör inläggningar.
• Vi gör vår egen pasta
• Vi bakar vårt eget bröd och kryddar vårt eget smör.
• Vi producerar vår egen chark, lagar egen marmelad, kryddar jordnötter, marinerar oliver och gör egna kex.
De bästa råvarorna bygger på omsorg, noggrannhet och mycket kunskap. Därför samarbetar vi med duktiga, småskaliga producenter runtom i Skåne som delar samma matfilosof som vi:
• Från Daniel Emitslöv som driver Emitslöv Lantbruk utanför Broby, köper vi allt vårt nötkött.
• Vi samarbetar med Victor Waldenström på Grönby Gårdscharcuteri i Anderslöv, där han tillverkar vår braesola, cecina och salami enligt hantverksmässiga metoder.
• Larssons chark i Tollarp startade redan 1929 och drivs idag av Tim Husaj, som tillverkar Fabriks egen ölkorv.
På Fabrik väljer du från en meny där smaken är i fokus. Vi kallar det för aptitretare. Det finns tre anledningar till detta:
1. Med mindre portioner kan du prova flera olika rätter under samma kväll. Och få fler smakupplevelser!
2. Rättens ” hjälte” – det må vara tonfisk, lamm, torskrygg, en oxdetalj eller kronärtskocka – kommer bättre till sin rätt om den är tillsammans med grönsaker, puréer, skyer som förhöjer råvaran, snarare än att konkurrera ut den.
3) Mindre portioner – där vi vanligtvis utesluter potatis, ris och pasta – betingar ett lägre pris för dig som kund.